Start fase 7 reconstructie Geldersestraat-Heistraat

Maandag 6 april starten wij met de eerste werkzaamheden van fase 7 voor de reconstructie Geldersestraat-Heistraat. Dit betreft de Heistraat vanaf de kruising Heistraat – Geldersestraat tot en met de kruising Heistraat – Sint Jorisstraat. Dit deel van de Heistraat en de Sint Jorisstraat is dan afgesloten voor autoverkeer. De woningen Heistraat 48 t/m 66 even en 39 en 41 oneven en de woningen Sint Jorisstraat 2 t/m 24 even en 1 t/m 13 oneven zijn altijd met de fiets of te voet bereikbaar. Indien de woningen aan de Sint Jorisstraat 10 t/m 24 even en 1 t/m 13 oneven door wegwerkzaamheden niet bereikbaar zijn voor autoverkeer, wordt er toegang verleend vanaf de Nusterweg m.b.v. een verkeersregelaar.

Naar verwachting duurt fase 7 tot en met vrijdag 1 mei. Deze planning is onder voorbehoud van de adviezen van het RIVM in verband met het coronavirus. We beoordelen doorlopend of het voorzetten van de werkzaamheden voor u als bewoner en onze medewerkers nog verantwoord is.

Daarnaast is de planning altijd onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en gebaseerd op gunstige weersomstandigheden.

Fasering fase 7

Bereikbaarheid fase 7

De Heistraat vanaf de t-splitsing Heistraat – Nusterweg tot en met het kruisingsvlak Heistraat-Geldersestraat wordt geasfalteerd in week 15 en is vanaf vrijdag 10 april 17:00 uur weer bereikbaar voor autoverkeer.

Afvalinzameling

De woningen Heistraat 48 t/m 66 even en 39 en 41 oneven en de woningen Sint Jorisstraat 2 t/m 24 even en 1 t/m 13 oneven kunnen hun afval op de bij hen bekende dagen aan straat zetten aan de Heistraat vanaf de kruising Heistraat – Oude Heiweg.

Servicemedewerker Harm informeert u op tijd en controleert of uw afval op de juiste plaats staat. Dan kan RWM het afval ophalen.

Tijdelijke parkeerplekken

Als de weg afgesloten is voor autoverkeer is het niet mogelijk om uw auto in de straat te parkeren. Het is mogelijk dat ook uw inrit tijdelijk niet bereikbaar is omdat we het nieuwe riool moeten aanleggen. Ook daarover wordt u op tijd geïnformeerd door Vissers Ploegmakers.

Tijdens fase 7 kunt u gebruikmaken van de tijdelijke parkeerplaats naast de kruising Heistraat – Oude Heiweg, 8 stuks. Op bovenstaande afbeelding staat waar deze tijdelijke parkeerplaats is.

Op vrijdag 1 mei is fase 7 naar verwachting gereed. De Heistraat en de Sint Jorisstraat zijn vanaf dat moment ook weer bereikbaar voor auto’s. Voor de start van fase 8 ontvangt u van ons weer een informatiebrief.

Op de hoogte worden gehouden van alle ontwikkelingen?

Meld u dan nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.