Fase 7 Recent aangebracht asfalt is afgekeurd en wordt binnenkort opnieuw gelegd

In mei is nieuw asfalt gelegd in uw buurt. Dit bericht gaat over de situatie in de Heistraat voor de woningen Heistraat 48 t/m 66 even en 39 en 41 oneven en de woningen Sint Jorisstraat 2 t/m 24 even en 1 t/m 13 oneven. Het spijt ons te zeggen dat is gebleken dat daar het asfalt niet van de juiste kwaliteit is. Na controle van de aangebrachte asfaltverharding blijkt dat er tijdens de productie van het asfaltmengsel iets verkeerd is gegaan. De kwaliteit en daardoor de te verwachten levensduur van het asfalt voldoet niet aan de gestelde eisen. Dit is door de gemeente bepaald in samenspraak met onze partner BAM. Er zit niets anders op dan het afgekeurde asfalt in zijn geheel te vervangen. Alleen zo krijgen we de gevraagde kwaliteit. Wij realiseren ons echter dat dit dubbele werk heel vervelend voor u is.

Planning voor de herstelwerkzaamheden

Op woensdag 1 juli starten wij met het uitbreken van deze asfaltverharding van de Heistraat tussen kruising Geldersestraat en kruising Sint Jorisstraat. Na het herstellen van mogelijk noodzakelijke correcties wordt vrijdag 3 juli, gelijktijdig met fase 10, dit deel opnieuw geasfalteerd.

Bereikbaarheid woningen

Dit deel van de Heistraat en de Sint Jorisstraat is in deze periode afgesloten voor autoverkeer. Aan de nieuwe trottoirs voor de woningen Heistraat 48 t/m 66 even en 39 en 41 oneven en de woningen Sint Jorisstraat 2 t/m 24 even en 1 t/m 13 oneven worden geen werkzaamheden verricht. De woningen zijn altijd bereikbaar per fiets of te voet.

De woningen aan de Sint Jorisstraat 10 t/m 24 even en 1 t/m 13 oneven zijn tijdelijk bereikbaar voor autoverkeer vanaf de Nusterweg m.b.v. een verkeersregelaar.

Deze planning is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en gebaseerd op gunstige weersomstandigheden.

Fasering fase 7

Bereikbaarheid fase 7

De Heistraat vanaf kruising Heistraat – Geldersestraat tot en met het kruisingsvlak Heistraat-Sint Jorisstraat is vanaf vrijdag 3 juli 17:00 uur weer bereikbaar voor autoverkeer.

Tijdelijke parkeerplekken

Als de weg afgesloten is voor autoverkeer is het niet mogelijk om uw auto in de straat of op uw inrit te parkeren.

Wij verzoeken u dan ook om tijdens deze herstelwerkzaamheden gebruik te maken van de parkeerplaats langs Oos Kaar. Op bovenstaande afbeelding staat waar deze tijdelijke parkeerplaats is.

Hinder

Wij kunnen helaas niet voorkomen dat u, als direct aanwonende, hinder ondervindt van deze herstelwerkzaamheden. Door het combineren van deze werkzaamheden met de werkzaamheden in fase 10 proberen wij deze tot een minimum te beperken. Wij hopen in elk geval op uw begrip.


Op de hoogte worden gehouden van alle ontwikkelingen?

Meld u dan nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.