Aangebracht asfalt fase 1 en fase 3 is afgekeurd en wordt vanaf vandaag opnieuw gelegd

Het spijt ons te zeggen dat is gebleken dat het asfalt vanaf de kruising Heistraat – Geldersestraat tot en met het kruisingsvlak bij de hoofdingang van de school én vanaf het Gelderhof aan de Geldersetraat tot en met kruisingsvlak Geldersestraat – Pater Scheurstraat/Pater Chevalierstraat niet van de juiste kwaliteit is. Na controle van de aangebrachte asfaltverharding blijkt dat er tijdens de productie van het asfaltmengsel iets verkeerd is gegaan. De kwaliteit en daardoor de te verwachten levensduur van het asfalt voldoet niet aan de gestelde eisen. Dit is door de gemeente bepaald in samenspraak met onze partner BAM. Er zit niets anders op dan het afgekeurde asfalt in zijn geheel te vervangen. Alleen zo krijgen we de gevraagde kwaliteit. Wij realiseren ons echter dat dit dubbele werk heel vervelend voor u is.

Planning voor de herstelwerkzaamheden
Op maandag 13 juli starten wij met het uitbreken van deze asfaltverharding van de Geldersestraat vanaf de kruising Heistraat – tot en met het kruisingsvlak bij de hoofdingang van de school en de Geldersestraat vanaf de Gelderhof tot en met het kruisingsvlak Geldersestraat – Pater Schreursstraat/Pater Chevalierstraat. Na het herstellen van mogelijk noodzakelijke correcties, worden op woensdag 15 juli de onder- en tussenlaag aangebracht. Op maandag 20 juli wordt het asfalt aangebracht.

Deze planning is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en gebaseerd op gunstige weersomstandigheden.

Bereikbaarheid woningen
Deze delen van de Geldersestraat zijn in deze periode afgesloten voor autoverkeer. Aan de nieuwe trottoirs voor de woningen Geldersestraat 30 t/m 34B, zalen centrum Oos Kaar en het klooster Sint Rosa Lima en de woningen Geldersestraat 18, 20, 22 en 25 t/m 29 worden geen werkzaamheden verricht. De woningen zijn altijd bereikbaar per fiets of te voet.

Fasering fase 1 en 3

Bereikbaarheid fase 1 en 3

De Geldersestraat vanaf de kruising Heistraat – Geldersestraat tot en met het kruisingsvlak bij de hoofdingang van de school en de Geldersestraat vanaf het Gelderhof aan de Geldersetraat tot en met kruisingsvlak Geldersestraat – Pater Scheurstraat/Pater Chevalierstraat zijn vanaf maandag 20 juli 17:00 uur weer bereikbaar voor autoverkeer.

Tijdelijke parkeerplekken

Als de weg afgesloten is voor autoverkeer is het niet mogelijk om uw auto in de straat of op uw inrit te parkeren. Wij verzoeken u dan ook om tijdens deze herstelwerkzaamheden gebruik te maken van de parkeerplaats langs Oos Kaar.

Hinder

Wij kunnen helaas niet voorkomen dat u, als direct aanwonende, hinder ondervindt van deze herstelwerkzaamheden. Door het combineren van deze werkzaamheden met de werkzaamheden in fase 10 proberen wij deze tot een minimum te beperken. Wij hopen in elk geval op uw begrip.

 

Op de hoogte worden gehouden van alle ontwikkelingen?

Meld u dan nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.